Érdekességek

A gránátalma igen magas antioxidáns tartalma mellett magas a C vitamin tartalma is, de nem utolsósorban finom is. A gránátalma koncentrátumokból bátran adjunk gyermekeinknek!

Só helyett használjunk Himalája sót. A Himalája só rengeteg nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz szemben a hagyományos sóval.

A ginkgo biloba hatásairól sok jót olvasni. Tudjon meg többet a ginkgo bilobáról!

Szódabikarbóna a természet csodája. Tudjon meg többet a szódabikarbónáról: http://szódabikarbóna.hu/

Gyermekeinket ne csak naptejjel védjük nyaraláskor, hanem használjunk SwimSeal fülcseppet. Megelőzhető vele a fülgyulladás amit a vízben lévő baktériumok okoznak. Tudjon meg többet a fülcseppről: http://swimseal.hu/

Az echinacea gyógyhatása

echinaceaAz echinacea angustifolia vagy magyar nevén a lángvörös/bíbor kasvirág a margarétához igen hasonlatos növény. Az Egyesült Államok északi részén található füves területeken őshonos. Már az ott élő indián törzsek is régóta használták e növényt a különböző sebek gyógyítására és a kígyómarás ellenszereként is. a felfedezések korában ismerte meg az európai népesség és egyre népszerűbbé vált itt is: egy időben csodaszerként, mindenre jó orvosságként emlegették. A briteknél még kerti dísznövényként is találkozhattunk vele. Az antibiotikumok megjelenésével népszerűsége csökkent, azonban napjainkban újra felfedezték immunerősítő hatását.

A kasvirágnak kilenc faja ismert, ezek közül három rendelkezik gyógyhatásokkal. E növényeknek a virgázatát, leveleit, szárát és gyökerét is felhasználják az egyes gyógyhatású készítményekben. 

A gyerekeknek igen ajánlatos e növényt valamilyen formában fogyasztani, hiszen képes megerősíteni a szervezetet a náthával, az influenzával szemben és egyéb fertőzések időtartamát és súlyosságát is nagyban csökkenti. Kiválóan alkalmazható ezenkívül a szájpenész, a légúti és húgyúti fertőzések valamint a középfülgyulladás megelőzésére is. Ha gyermekünk egy játék során lehorzsolja a bőrét, akkor azt is érdemes néhány csepp echinacea-val kezelni. 

A kasvirág tehát természetes antimikrobás és fertőzésgátló hatású: megvédi a szervezetet a különböző kórokozók, baktériumok, vírusok, gombák ellen. Segítségével igen erős immunrendszerünk lehet. Az Echinacea csökkenti és így normalizál ja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például az ekcéma (amire egyébként hagyományosan is használják).

 

Hozzájuthatunk tabletta, kapszula, cseppek formájában. A táplálkozás-szak­értők gyakran a folyadékot ajánlják, amely vagy frissen préselt lé (2,4% béta-1 és 2-fruktofuranozidot tartalmaz), vagy alkoholtartalmú oldat (5: I arányú koncentrátumot tartalmaz).